In english
  Blog
  ΓιόγκαΣυμβουλευτικήΣεμινάριαΒιβλίαΆρθραΣύνδεσμοιΣχετικάΕπικοινωνίαΧάρτης του ιστότοπουSitemap
   
     
 

Η Δρ Καραστεργίου προσφέρει συνεδρίες ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής, Raw Essence Coaching, σεμινάρια για ζευγάρια, μεμονωμένα ατομα, οικογένειες, οργανώσεις. Είναι επίσης διαθέσιμη για επιβλέψεις και για να βοηθήσει τους επαγγελματίες που αναζητούν επιπλέον προσωπική ανάπτυξη.

Προσφέρει συνεδρίες σε ένα ολιστικο κέντρο το οποιο βρίσκεται στην Αθήνα. Είναι διαθέσιμη για πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις δύο φορές το χρόνο στο Παρίσι, στη Γαλλία.

Εργάζεται, επίσης, με μεγάλη επιτυχία με overseas ατομα τα οποια δεν μπορούν να ταξιδέψουν με τηλεφωνικες συνεδρίες και με Online θεραπεία (μεσω Skype).

Οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μετα από κρατηση και πληρωμη μιας συνεδρίας. Κάθε συνεδρία διαρκει τουλάχιστον 60 λεπτά. Κάνετε κλικ παρακάτω στη κατηγορία που σας ενδιαφέρει για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες.

 
 
Είδη Συμβουλευτικής     Τρόποι Συμβουλευτικής
Συνεδρίες Ψυχοθεραπείας
& Συμβουλευτικής
για άτομα, ζευγάρια
και οικογένειες

στα Ελληνικά, Αγγλικά & Γαλλικά
  Συμβουλευτική
& Ψυχοθεραπεία
Πρόσωπο με πρόσωπο
Συμβουλευτική για
Διαπολιτιστικά θέματα
  Τηλεφωνικες Συνεδρίες
Life Coaching
"Raw Essence Coaching"
  Online Συμβουλευτική -
Συνεδρίες Skype
 
 
 
Αρχή σελίδας| Μενού 
   
   
  Συνεδρίες Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής για άτομα, ζευγάρια και οικογένειες
(στα αγγλικά, γαλλικά και ελληνικά)
   
 

Αποσκοπούν στο να βοηθησουν τα άτομα να αντιμετωπίζουν με επάρκεια τη χαμηλή αυτοεκτίμηση, τις δυσχέρειες στην επικοινωνία, τα οικογενειακά ζητήματα με το σύντροφο ή τα παιδιά, θέματα εφηβείας, τις διαπροσωπικές σχέσεις, τον κοινωνικό δισταγμό, την αντιμετώπιση έντονων προκλήσεων ή διλημμάτων, την κατάθλιψη, το πένθος, το άγχος, τις κρίσεις πανικού, τις φοβίες και πολλά άλλα θέματα που άπτονται της ψυχικής υγείας και της ομαλής εξέλιξης του ανθρώπου.

Τιμώντας την διαφορετικότητα σε όλες τις μορφές της, της αρέσει να συνεργάζεται με ανθρώπους από διαφορετικές γλωσσικές και πολιτισμικές καταγωγές. Αισθάνεται σαν βαθυ προνόμιο το να συνοδεύει την ψυχή ενός ανθρώπου προς την θεραπεια, την εξέλιξη, την τελειοποιηση!

Η Δρ Καραστεργίου ασχολείται με μια ποικιλία θεμάτων συμπεριλαμβανομένων των εξής:

 • Εφηβικες προκλήσεις
 • Stress
 • Xρόνιες ασθενειες
 • Συμβουλευτική για άτομα με δύο καταγωγες
 • Συμβουλευτική για διπολιτισμικό ή «μικτά ζευγάρια»
 • Kατάθλιψη
 • Θάνατος και "μετάβαση"
 • Διαζύγιο
 • Aποτελεσματική άσκηση του γονικού ρόλου
 • Προσωπική ανάπτυξη / δημιουργικότητα / πνευματικότητα
 • Εγκυμοσύνη
 • Σχέσεις και οικογενειακά ζητήματα

Οι πεποιθήσεις της σχετικά με το έργο της μπορεί καλύτερα να συνοψιστουν ως εξής: "αντί να αναζητα κανεις την αγάπη, την επιτυχία, την αρετή... είναι πιο χρήσιμο να εντοπίσει τους εσωτερικους φραγμούς & τα εσωτερικα εμποδια προς αυτες". Εκεινη σας βοηθά στη συνειδητοποιηση & αφαίρεση των εσωτερικων, ασυνειδητων εμποδιων προς την ισσοροπια, την αρμονια, την ευδαιμονια! Πετυχαινοντας την αρση των εμποδιων, μαθαινετε να εμπιστευεστε περισσοτερο τη διαίσθησή σας, να ανοίγετε πιο πολύ την καρδιά σας, να αφυπνιζετε τη ψυχή σας, να ελθετε σε επαφη με τον πραγματικό σκοπό της ζωής σας!

   
   
 
 
Αρχή σελίδας| Μενού 
   
   
  Συμβουλευτική για Διαπολιτιστικά Θέματα
   
 

Οι Πρόσωπο με πρόσωπο συνεδρίες στην Αθήνα και το Παρίσι καθώς και οι συνεδρίες μέσω τηλεφώνου ή online είναι διαθέσιμες για ατομα τα οποια μιλουν Αγγλικά, η Γαλλικά η Ελληνικά, σε οποιοδήποτε μερος στον κόσμο.

Η Δρ Καραστεργίου είναι ειδικευμενη στις Διαπολιτισμικες προσωπικές σχέσεις καθώς και σε διαπολιτισμικη ανατροφή παιδιων. Έχει γράψει τη διδακτορική της διατριβή στο θέμα αυτό καθώς και ένα νέο βιβλίο "Ωδή στη Διαφορετικότητα", το οποίο πρόκειται να δημοσιευθεί σύντομα.

    • Αποτελεσματική δι/πολύ- πολιτισμική ή/και δι/πολύ-γλωσσικη ανατροφή
    • Θέματα που απορρέουν από δι / πολύγλωσση και / ή δι / πολυ-πολιτισμική ανατροφή
    • ζητήματα σχέσης ενός διπολιτισμικου ή «μεικτου» ζευγαριου
    • Ζητήματα που προκύπτουν από ένα διαζύγιο ή το χωρισμό ενός διπολιτισμικου ή «μεικτου» ζευγαριου

Πολλοί άνθρωποι αναζητούν την παροχή συμβουλών απο την Δρ Καραστεργίου για την ικανότητά της να μιλά Ελληνικά, Αγγλικά και Γαλλικά σε συνδυασμό με τις εμπειρίες της ζωής της σε διάφορες χώρες. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα. Έπίσης έζησε, σπούδασε και εργάστηκε στον Καναδά (Μόντρεαλ, Τορόντο). και τη Γαλλία (Παρίσι) για σχεδόν 20 χρόνια. Μένει στο Παρίσι, μια-δυο φορές το χρόνο, όπου προσφέρει συνεδρίες και εργαστήρια. Βιώνοντας διαφορετικές κουλτούρες για ένα σημαντικό μέρος της διαδρομής της ζωής της, δεδομένου ότι της έχουν δοθεί πολλές ευκαιρίες σε όλη τη ζωή της να ταξιδέψει και να συναντησει ανθρώπους σε πολλά μέρη σε όλη την υδρόγειο, από τότε που ήταν νέα, είναι γοητευμένη από τα διαπολιτιστμικά ζητήματα.

Τι επιδραση εχει η συναντηση με μια διαφορετική κουλτούρα σ'ένα ατομο, εσωτερικά και εξωτερικά ; Τι μοναδικά χαρακτηριστικά διαθέτει κάθε κουλτούρα; Πώς η μητρική γλώσσα, ο πολιτισμός επηρεαζει τη ψυχή καποιου; Ποια είναι η σωστή προσέγγιση για να διευκολυνθεί η κατανόηση μεταξύ των ανθρώπων από διαφορετικά πολιτισμικά και γλωσσικά περιβάλλοντα; Η Δρ Καραστεργίου έχει διεξάγει πολλες έρευνες σ'όλη την Ευρώπη σχετικά με την διαπολιτισμική επικοινωνία & τις διαπολιτισμικές σχέσεις, τη δι/πολύγλωσση & δι/πολυ-πολιτισμική γονική ανατροφή κ.α. Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, μαθήματα, διαλέξεις, εργαστήρια για τη διευκόλυνση σε ζητήματα διαφορετικότητας.

Πολλοί άνθρωποι που ζουν & εργαζονται σε πολυ-πολιτισμικές συνθήκες έχουν σχολιάσει ότι αισθάνονται ότι η Δρ. Καραστεργίου τους κατανοει λόγω της διαπολιτισμικης εμπειρίας της. Ότι οι άμεσες εμπειρίες και οι γνώσεις της σε διαφορετικούς πολιτισμούς είναι οι βασικοι παράγοντες που την επιλεγουν.

   
   
 
 
Αρχή σελίδας| Μενού 
   
   
  Life Coaching Services - Raw Essence Coaching
   
 

Ο βαθύτερος φόβος των ανθρωπων δεν είναι ότι είναι ανεπαρκείς. Ο βαθύτερος φόβος
τους είναι ότι είναι ισχυροί πέρα από το μέτρο... Δεν εξυπηρετεί το Συμπαν το να παίζει
κανεις τον μικρο, τον λιγο, τον ανεπαρκη.

Αυτό είναι μια υπενθύμιση για όλους να ζούμε συμφωνα με το σκοπο. Αυτη μπορεί να είναι η δικη μας προσωπικη "δύναμη πέρα από το μέτρο".

Είστε έτοιμοι να αφήσετε τις παλιές συνήθειες, συμπεριφορές, νοοτροπίες για ένα διαφορετικό, πιο συνειδητό τρόπο ζωης ;
Είστε έτοιμοι ν'αναπτυχθειτε, ν'αλλάξετε, να εξελιχθειτε, να συνδεθείτε με τον εσώτερο εαυτό σας ;
Είστε έτοιμοι για το επόμενο βήμα στην εξέλιξη σας ;

Μια προσφορά υπηρεσιών καθοδήγησης που θα υποστηρίξει την μοναδική επαγγελματική και προσωπική σας ανάπτυξη. Διαθέσιμη στο διαδίκτυο. Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις. Το RAW ESSENCE COACHING είναι μια εξαιρετικα ισχυρή, συνθετική προσέγγιση για :

 • Ένα ζευγάρι που θέλει να εμβαθύνει, να διευρύνει, να εξελιξει τη σχεση του
 • Ένα καλλιτέχνη που ονειρεύεται να προχωρησει προς μια περισσότερο 'πολύχρωμη', πνευματικη, δημιουργία
 • Ένα επαγγελματια που ψάχνει για μια αλλαγή σταδιοδρομίας ή να γίνει πιο δυνατος, πιο αποτελεσματικος σε επαγγελματικό επίπεδο
 • Ένα ηγέτη ο οποιος αίσθανεται ότι μια μη αυταρχική ηγεσία είναι η βέλτιστη, μαθαίνοντας έτσι να εμπνέει σεβασμό με το ταλέντο και το χάρισμα και όχι με την επιβολή αυστηρων κανόνων στη σχέση με τους υφισταμενους…
 • Γονείς που φιλοδοξούν σε μια πιο αποτελεσματική ανατροφή των παιδιών τους
 • Θεραπευτες που επιθυμούν να αξιοποιήσουν καλύτερα τα πολύπλοκα στοιχεία της θεραπευτικής πρακτικής
 • Ένα άτομο που θέλει βοηθεια κατά τη διάρκεια της μετάβασης σε vegetarian, vegan, raw vegan η fruitarian τρόπο ζωής

Μερικοί άνθρωποι αγνοούν τι επιθυμούν, τι ονειρευονται. Αγνοούν το μονοπάτι που οδηγεί στη δημιουργικότητα. Δεν ξέρουν πώς να κατευθύνουν τις επιθυμίες τους προς την επίτευξη. Ότι, για κάθε συνειδητο επίδοξο επιτευγμα χρειαζεται & η σκέψη να είναι συνειδητη. Χρειαζεται να μπορεί να ελευθερώσει το πνεύμα από ασυνείδητες, άχρηστες εργασίες.

Οι άνθρωποι δεν συμβαδίζουν με την πτήση των σκέψεών τους, αλλά παρ όλ' αυτά "οι σκέψεις κυβερνουν τον κόσμο!" Οσο πιο συνειδητή, λεπτή, φλογερή η σκέψη μας τοσο πιο μεγαλύτερα τα επιτεύγματα, τοσο πιο δημιουργική και χαρούμενη γίνεται η ζωή μας.

Οι συνθήκες του μέλλοντος θα είναι ασυνήθιστες! Aδύνατο να προχωρήσει η ανθρωποτητα με τον παλιό τρόπο. Είναι απαραίτητη η εξοδος από τους παλιους τρόπους διαβιωσης! Χρειαζονται νέοι τρόποι, καινουργιοι δρόμοι, νεες ανακαλυψεις!

Στους δύσκολους αυτούς καιρούς γινεται έκκληση για την ανάπτυξη περισσότερων δυνατοτήτων, μεγαλύτερης συνειδητοτητας και πιο βαθιάς σοφίας, έτσι ώστε οι αποφάσεις που λαμβάνονται κάθε μέρα να έρχονται από ένα μέρος ισορροπίας, σοφίας , αρμονιας... Σας προσκαλούμε να μάθετε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό. Δουλεύοντας με ένα εκπαιδευμένο άτομο που σας βοηθά να αφήσετε πισω τους παλιους τρόπους οι οποιοι σας αναστέλλουν από την εξέλιξη!

   
   
 
 
Αρχή σελίδας| Μενού 
   
   
  Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία πρόσωπο με πρόσωπο
   
 

Αυτές είναι οι συνεδρίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας που γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο, πρόσωπο με πρόσωπο. Ακολουθώντας εκ του σύνεγγυς τις μοναδικες εμπειρίες του κάθε ατόμου, εμπιστευόμενη την εγγενή σοφία σε κάθε άτομο και στην ίδια τη διαδικασία κάθε συνεδρίας, η θεραπεια της αποτελεί μια δημιουργική διαδικασία. Κάθε συνεδρια μπορεί να περιλαμβάνει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες προσεγγίσεις ανάλογα με την περίπτωση: αναλυτικη θεραπεία, σιωπή, δουλια με την αναπνοή, επιβεβαιώσεις, εργασία με τα ονειρα, καθοδηγούμενη νοερή απεικόνιση, διαλογισμός, role playing, κλπ.

Στόχος της Δρ. Καραστεργίου είναι να προσφέρει ένα εμπνευσμένο, ασφαλή, όμορφο αισθητικά, πνευματικο χώρο όπου οι άνθρωποι νιώθουν άνετα, ξεκούραστα. ηρεμα, σε επαφή με την ψυχή τους. Οντας σε θέση και πρόθυμοι να εξερευνήσουν βαθιά, & να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της ζωής ανακαλυπτουν καινουργιους τροπους, νεα κλειδια, διαφορετικες προσεγγισεις της προσωπικής τους ανάπτυξης, της δημιουργικής, συνειδητής αναπτυξης της πνευματικότητας τους, της ψυχικης & υλικης ευημερίας τους, της δημιουργικοτητας τους.

Στο γραφείο της  καθημερινά, δεχεται ανθρώπους που αναζητούν να εμβαθύνουν, χρειαζονται συμβουλευτική χρήζουν ψυχοθεραπείας. Η μεγάλη πρόκληση είναι ν'ανταποκριθει σ'εκείνους που αναζητούν μία άλλη, ανώτερη, ποιότητα ζωής όχι μέσα από την πληθώρα των υλικών αγαθών και του καταναλωτισμού αλλά μέσα από την αγάπη, τη γαλήνη, την πληρότητα, την ευγνωμοσυνη, τη δημιουργία και την πραγμάτωση των δυνατοτήτων, τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους οικείους τους.

   
   
 
 
Αρχή σελίδας| Μενού 
   
   
  Τηλεφωνικές Συνεδρίες
   
 

Οι Τηλεφωνικες Συνεδρίες είναι μια υπηρεσία για τα ατομα που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν το γραφείο της θεραπείας. Είναι θαυμάσιες εναλλακτικές λύσεις για τους ανθρώπους που διαμενουν στην επαρχια η στο εξωτερικο.

Η Δρ Καραστεργίου αντιμετωπίζει τις τηλεφωνικες συνεδρίες με τον ίδιο τρόπο με τις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις. Μοιράζεται ένα κοινό πεδίο με το ατομο κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικης συνεδρίας ακόμα και μέσα από μια μεγάλη απόσταση που τους χωρίζει. Στοχος είναι η δημιουργία ενός χώρου αγάπης στον οποίο η επικοινωνία είναι σαφής και η σύνδεση είναι βαθιά και ειλικρινής. Κάθε λεπτοφυης πληροφορία που έρχεται μέσα από τον τόνο της φωνής, την ατμόσφαιρα, τις εικόνες, τα συναισθήματα, τις διαισθήσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της συνεδρίας κατανοουνται σε βαθος, εξεταζονται, αναλυονται & συνθετονται για τη καλύτερη συμβολή στη θεραπευτικη η συμβουλευτικη διαδικασία.

Αν και οι τηλεφωνικες συνεδρίες σας επιτρέπουν να συνδέεστε μέσω του δικου σας χωρου βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει ένα ιδιωτικό περιβάλλον χωρίς περισπασμούς και την παρουσία άλλων ανθρώπων κατά τη διάρκεια της συνεδρίας καθώς και για κάποιο χρονικό διάστημα πριν και μετά τη συνεδρια.

   
   
 
 
Αρχή σελίδας| Μενού 
   
   
  Online Συμβουλευτική
   
 

Οι Online συμβουλευτικές υπηρεσίες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Ολο & περισσότεροι θεραπευτές χρησιμοποιούν το νέο αυτό εργαλείο. Σύμφωνα με μια έκθεση από τους New York Times, ψυχίατροι και ψυχολόγοι χρησιμοποιούν ολο και πιο πολύ τώρα εργαλεία τηλεδιάσκεψης, όπως το Skype, Η αιτιολογία είναι ότι δινει στους ανθρώπους περισσότερη ευελιξία στον προγραμματισμό των ραντεβού τους, καθώς επίσης και περισσοτερο ελευθερο χρονο, εφ'οσον δεν χρειαζονται μετακινησεις.

Η πεποίθηση είναι ότι αυτή η μέθοδος θα απογειωθεί, καθώς θα δώσει στους ανθρώπους άμεση πρόσβαση σε θεραπευτές, ενώ θα βοηθησει στη μείωση δαπανών. Η μέθοδος αυξάνεται σε δημοτικότητα και είναι κατάλληλη για τα άτομα επισης που πάσχουν από αγοραφοβία.

Όλοι συμφωνούν ότι οι online συνεδριες μέσω Skype ή άλλες μορφές videocam είναι λιγότερο εκφοβιστικες από τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεδρίες και ότι μερικοι ανθρωποι αισθάνονται γενικά πιο χαλαροι κατά τη διαρκεια της συνεδρίας. Αυτό είναι θετικό επειδή ο σκοπός κάθε μορφής θεραπείας, συμβουλευτικης, life coaching είναι να δώσει τα εργαλεία που χρειάζεται το ατομο για να ζήσει μια πιο ισορροπημένη και πιο ευτυχισμένη ζωή. Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, μπορεί να μην λειτουργεί για όλους. Online υπηρεσίες δεν είναι κατάλληλες, όταν ένα άτομο αντιμετωπίζει οξεία αγωνία ή όταν αναγνωρίζει ότι είναι σε κίνδυνο auto-harming ή/και harming άλλους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, παρακαλείσθε να καλείτε αριθμούς έκτακτης ανάγκης, το πλησιέστερο νοσοκομείο με A & E (Ατυχημάτων & Επείγουσα) μονάδα, ή επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, το γιατρό της οικογένειας, ή μέλος της οικογένειάς σας το συντομότερο δυνατόν.

Οι Πρόσωπο με πρόσωπο συνεδρίες θα είναι πάντα η μοναδική πρακτική για τα προβλήματα αυτά, όμως, για οτιδηποτε άλλο είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση. Ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, ωριμότητα, αποτελούν βασικούς παράγοντες για την επιτυχία της διαδικασίας. Διαβάστε τμήμα FAQ: Είναι η online θεραπεία για όλους;

   
   
 
Αρχή σελίδας| Μενού 
   
   
  Συνεδρίες Skype
   
 

Η Δρ. Καραστεργίου παρέχει online συνεδριες μέσω του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας το λογισμικό Skype. Είναι αποτελεσματικό και εύκολο στη χρήση, διατηρώντας παράλληλα το κόστος της θεραπείας σε χαμηλά επίπεδα.

Οι συνεδρίες Skype συνεδρίες είναι ακριβώς όπως οι τηλεφωνικες συνεδρίες με τη διαφορά ότι εάν έχετε μια κάμερα, μπορείτε επίσης να έχετε συνεδρίες βίντεο-διάσκεψης, όπου μπορείτε να δείτε το θεραπευτή σας και το αντίστροφο.

Το Skype είναι ένα δωρεαν λογισμικο που σας επιτρεπει να κανετε chat, να πραγματοποιείτε κλήσεις βίντεο μέσω της σύνδεσης στο internet. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις κλήσεις δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες και εγκατάσταση του Skype κάντε κλικ εδώ.

Τα Θετικά οφέλη της σε απευθείας σύνδεση θεραπείας

 • Κανένα πρόβλημα στάθμευσης ή απωλεια χρόνου στον τομέα των/μεταφορών
 • Κανείς δεν γνωριζει οτι έχετε συμβουλευθεί ένα θεραπευτή
 • Μπορείτε να λάβετε θεραπεία από την άνεση και την ασφάλεια του σπιτιού ή του γραφείου σας
 • Μπορεί να σας φανεί πιο εύκολο να μιλήσετε για κάποια προβλήματα
 • Πιο ευέλικτες, συνεδρίες συμπεριλαμβανομένων των σαββατοκύριακων και πιο αργά το βράδυ ωρες
 • Η σωματική αναπηρία δεν αποτελεί πλέον πρόβλημα
 • Νιώθετε πιο χαλαροι μιλωντας για προσωπικά προβλήματα
 • Δεν χρειάζεται να κάθεστε στην αίθουσα αναμονής
 • Η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους σε αγροτικές ή απομακρυσμένες περιοχές
 • Εάν εργάζεστε πολλές η ασυνήθιστες ώρες
 • Χαμηλότερο κόστος

Τηλέφωνα επικοινωνίας:   210-6779293  ή  6976443232 

Διευθύνση για Τηλεδιάσκεψη:

Μέσω Skype:   mariakarastergiou
Email: mariakarastergiou@gmail.com

      

   
   
 
Αρχή σελίδας| Μενού 
   
   

WebDesign: Prema © 2012
 
Website content: Maria Karastergiou PhD © 2012