In english
  Blog
  ΓιόγκαΣυμβουλευτικήΣεμινάριαΒιβλίαΆρθραΣύνδεσμοιΣχετικάΕπικοινωνίαΧάρτης του ιστότοπουSitemap

 

 
  Συχνές Ερωτήσεις     Αμοιβές     Πληρωμή online     Κράτηση Συνεδρίας  
       
  Ακυρώσεις     Όροι & Προϋποθέσεις     Απαιτήσεις Υπολογιστή     Μέση Ώρα Greenwich  
   
 
   
   
  Συχνές Ερωτήσεις
   
 

Q: Πόσο αποτελεσματική είναι η online Συμβουλευτική;

A: Οι Online συμβουλευτικές υπηρεσίες αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς. Ολο & περισσότεροι θεραπευτές χρησιμοποιούν το νέο αυτό εργαλείο. Σύμφωνα με μια έκθεση από τους New York Times, ψυχίατροι και ψυχολόγοι χρησιμοποιούν ολο και πιο πολύ τώρα εργαλεία τηλεδιάσκεψης, όπως το Skype, Η αιτιολογία είναι ότι δινει στους ανθρώπους περισσότερη ευελιξία στον προγραμματισμό των ραντεβού τους, καθώς επίσης και περισσοτερο ελευθερο χρονο, εφ'οσον δεν χρειαζονται μετακινησεις.

Η πεποίθηση είναι ότι αυτή η μέθοδος θα απογειωθεί, καθώς θα δώσει στους ανθρώπους άμεση πρόσβαση σε θεραπευτές, ενώ θα βοηθησει στη μείωση δαπανών. Η μέθοδος αυξάνεται σε δημοτικότητα και είναι κατάλληλη για τα άτομα επισης που πάσχουν από αγοραφοβία. Η τάση αναμένεται να εξαπλωθει και στην Ελλαδα κατά τα επόμενα χρόνια.

Όλοι συμφωνούν ότι οι online συνεδριες μέσω Skype ή άλλες μορφές videocam είναι λιγότερο εκφοβιστικες από τις πρόσωπο με πρόσωπο συνεδρίες και ότι μερικοι ανθρωποι αισθάνονται γενικά πιο χαλαροι κατά τη διαρκεια της συνεδρίας. Αυτό είναι θετικό επειδή ο σκοπός κάθε μορφής θεραπείας, συμβουλευτικης, life coaching είναι να δώσει τα εργαλεία που χρειάζεται το ατομο για να ζήσει μια πιο ισορροπημένη και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Ε: Είναι η online παροχή συμβουλών Εμπιστευτικη;

A: Η Online Συμβουλευτική είναι εμπιστευτική και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τον όρο, πράγμα που σημαίνει ότι οι πληροφορίες η τα δεδομενα τα οποια διδονυαι στο θεραπευτη, συμβουλο, life coach δεν επιτρεπεται να τα ανακοινωσει σε τριτους επειδή αποτελουν επαγγελματικό απόρρητο. H Δρ Καραστεργίου έχει μια ισχυρή δέσμευση να βοηθήσει τους ανθρώπους σε δύσκολες και προκλητικές φορές στη ζωή τους με επαγγελματικα αυστηρο εμπιστευτικό τρόπο ..

Ε: Τι πρόγραμμα χρησιμοποιείται για online συνεδριες?

Α: Το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή της ψυχοθεραπευτικης η συμβουλευτικης συνεδρίας είναι το Skype. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι εύκολο στη χρήση. Είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα και η πλειοψηφία των ανθρώπων είναι εξοικειωμένοι με αυτο. Το Skype είναι ένα δωρεάν λογισμικό που σας επιτρέπει να κανετε chat, να πραγματοποιείτε κλήσεις τηλεφωνικες η βίντεο μέσω της σύνδεσης στο internet. Το καλύτερο μέρος είναι ότι μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις δωρεάν.

Ε: Ποιες είναι οι μέθοδοι πληρωμής που χρησιμοποιούνται;

A: Το PayPal, ειναι το σύστημα πληρωμής. Το PayPal είναι ένα εύκολο και ασφαλές σύστημα πληρωμής. Η επιλογή της πληρωμής με άμεση κατάθεση δίνεται επίσης σαν εναλλακτικος τροπος πληρωμης.

Ε: Είναι οι Online υπηρεσίες για όλους;

A: Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική, μπορεί να μην λειτουργεί για όλους. Οι Online υπηρεσίες δεν είναι κατάλληλες, για ατομα που αντιμετωπίζουν οξεία αγωνία ή που αναγνωρίζουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο να πληγώσουν τον εαυτό σας ή/και τους άλλους. Σε τέτοιες περιπτώσεις, παρακαλείσθε να καλείτε αριθμούς έκτακτης ανάγκης, το κεφάλι για το πλησιέστερο νοσοκομείο με A & E (Ατυχημάτων & Επείγουσα) μονάδα, ή επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, ο γιατρός της οικογένειας, ή μέλος της οικογένειάς σας το συντομότερο δυνατόν.

Οι Πρόσωπο με πρόσωπο συνεδρίες θα είναι πάντα η μοναδική πρακτική για τα προβλήματα αυτά, όμως, για οτιδηποτε άλλο είναι μια αποτελεσματική εναλλακτική λύση. Ειλικρίνεια, υπευθυνότητα, ωριμότητα, αποτελούν βασικούς παράγοντες για την επιτυχία της διαδικασίας.

Ε: Τι είναι η Skype συνεδρία;

Α: Οι Skype συνεδρίες είναι ακριβώς όπως οι τηλεφωνικες συνεδρίες με τη διαφορά ότι εάν έχετε μια κάμερα, μπορείτε να έχετε συνεδρίες βίντεο-διάσκεψης, όπου μπορείτε να δείτε το θεραπευτή σας και το αντίστροφο.

Ε: Είμαι κάτω των 18 ετών μπορείτε να με βοηθήσετε;

Α: Όχι, η άδεια του γονέα ή κηδεμόνα σας είναι απαραίτητη πριν.

Ε: Τι θα συμβεί αν είμαι αργοπορημενος?

A: Η συνεδρια θα λαβει χωρα κανονικά έως ότου ληξει ο προγραμματισμενος χρονος σας.

   
   
 
 
Αρχή σελίδας 
   
   
  Αμοιβές για online/τηλεφωνικές συνεδρίες
   
 

Η αμοιβή για την αρχική online, τηλεφωνικη η Raw Essence Coaching συνεδρια είναι € 120,00 (συνεδρία 2 ωρων).
Η αμοιβή για τις επομενες συνεδριες είναι € 60,00 ανά 60 λεπτά.

Η αμοιβή για την πρόσωπο με πρόσωπο αρχική συνεδρια ψυχοθεραπειας, συμβουλευτικης η Coaching Essence συνεδρια είναι € 180,00 (συνεδρία 2 ωρων).
Η πρόσωπο με πρόσωπο χρέωση για τις επομενες συνεδριες είναι € 90,00 ανά 60 λεπτά.

   
   
 
 
Αρχή σελίδας 
   
   
  Πληρωμή για online/τηλεφνικές συνεδρίες
   
 

Η τρέχουσα αμοιβη για μια συνεδρία 60 λεπτών είναι 60 ευρώ.
(Για την τελευταία συναλλαγματική ισοτιμία για το νόμισμά σας, επισκεφθείτε το Yahoo Finance)

Η πληρωμή γίνεται μέσω Paypal με χρέωση € 60.00 για μία υπηρεσία (60 λεπτά).
Η πληρωμή μπορεί να γίνει επίσης μέσω άμεσης τραπεζικης κατάθεσης & αποστολης με fax η email του εγγραφου της πληρωμης. Είναι απαραιτητο η πληρωμή να γίνει πριν από την εναρξη μιας συνεδριας.

Για να πληρώσετε άμεσα μέσω Paypal ή πιστωτικής κάρτας, μέσα σε ένα ασφαλές διαδικτυακό περιβάλλον, κάνετε κλικ στο παρακάτω κουμπί. Παρακαλείστε στη σελίδα του Paypal να συμπληρώσετε τον σωστό χρόνο της συνεδρίας που επιθυμείτε, για να χρεωθείτε με το ανάλογο ποσό.

 
   
 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να πληρώσετε μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, μπορείτε να κάνετε κατάθεση (προσωπική ή μέσω web-banking) στο λογαριασμό της ALPHA BANK.

(SWIFT/BIC:)  CRBAGRAA
ΙΒΑΝ:  GR6201401100110002786046453 
Όνομα λογαριασμού: Καραστεργίου Μαρία

Ως αιτιολογία πληρωμής αναγράψετε το ΟΝΟΜΑ με το οποίο έχετε κλείσει τη συνεδρια.

Αμέσως μετά την κατάθεση της αμοιβης της συνεδριας στη τραπεζα, η online μεσω paypal, ειδοποιήστε την Δρ Καραστεργιου με mail στο mariakarastergiou@gmail.com  Παρακαλεισθε να γράψετε "επιβεβαίωση της πληρωμής της συνεδρίας (ημερομηνια)" στο πλαίσιο του θέματος του e-mail. Αυτό προφυλασσει το email σας από το να αντιμετωπίζεται ως spam.
Μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής σας με email η διαδικασια της κρατησης της συνεδριας έχει ολοκληρωθεί. Η συνεδρία σας θα είναι επιβεβαιωμένη μόνο εφόσον γίνει επιβεβαίωση της πληρωμής.

Απόδειξη παροχής υπηρεσιών εκδίδεται και μπορεί να σας αποσταλεί μετά το πέρας της συνεδριας ή να την παραλάβετε προσωπικά.

Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά σας στοιχεία θεωρούνται απόρρητα.

   
   
 
 
Αρχή σελίδας 
   
   
  Κράτηση για online ή τηλεφωνική συνεδρία
   
 

Για κρατήσεις για μια συνεδρία, παρακαλώ ακολουθείστε τα εξής δύο βήματα:

   
  1. Κάντε κλικ εδώ για να κλείσετε ραντεβού την επιθυμητή ημέρα και ώρα.
   
 

2. Παρακαλεισθε στείλετε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) τις ακόλουθες πληροφορίες:

  • το όνομά σας και το Skype όνομά σας
  • τον αριθμό τηλεφώνου που θα μπορεί κάποιος να σας βρει την ημέρα της συνεδριας
  • τη διεύθυνση σας και το e-mail σας
  • ημέρα και ώρα της συνεδριας
  • μια πολύ σύντομη περίληψη για το λόγο που θέλετε να έχετε τη συνεδρία

Παρακαλώ σημειώστε ότι η κρατηση ισχύει μόνο μετά την επιβεβαιωση πληρωμης.

Εφόσον ληφθεί η επιβεβαίωση της πληρωμής σας, το ραντεβού σας είναι επικυρωμένο και ισχύει.

Στη περιπτωση που αντιμετωπίζετε ένα οξύ σύμπτωμα ή αναγνωρίζετε ότι είστε σε κίνδυνο να πληγώσετε τον εαυτό σας και / ή άλλους, παρακαλεισθε να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης, η το τηλεφωνο για το πλησιέστερο νοσοκομείο (με A & E Ατυχημάτων & Επείγουσα μονάδα), ή επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, η την οικογένειά σας το συντομότερο.

   
   
 
 
Αρχή σελίδας 
   
   
  Ακυρώσεις
   
 

Παρακαλεισθε να προειδοποιειτε τουλάχιστον 48 ώρες πριν τη συνεδρία σας για ακύρωση της. Σημειώστε ότι οι συνεδρίες οι οποιες ακυρώνονται με λιγότερο από 48 ώρες προειδοποίηση ή ο συνεδριες στις οποιες το ατομο δεν εμφανιζεται χρεωνονται κανονικα (εκτός αν περιλαμβάνει περιστάσεις που συμφωνούν και τα δύο μέρη ότι είναι έκτακτη ανάγκη).

   
   
 
 
Αρχή σελίδας 
   
   
  Όροι και Προϋποθέσεις
   
 

Όπως σε μία προσωπική συνεδρία στο γραφείο ενός ψυχολόγου, έτσι και σε μία εξ αποστάσεως συνεδρία  -τηλεφωνική ή τηλεδιάσκεψη-  η θεραπευτική σχέση διέπεται από κάποιες βασικές αρχές στις οποίες θα πρέπει να συναινέσουν και τα δύο μέρη για την βέλτιστη πορεία της θεραπείας.

Οι ψυχολογικές υπηρεσίες από την Δρ Καραστεργιου προσφέρονται χωρίς διακρίσεις σε άτομα κάθε ηλικίας, ανεξαρτήτως καταβολής, θρησκευτικών, πολιτικών ή άλλων πεποιθήσεων. Για άτομα κάτω των δεκαοκτώ ετών απαιτείται η συναίνεση ενός γονέα, ο οποίος θα έχει και την αρμοδιότητα για την καταβολή της αμοιβής.

Οι συνεδρίες διέπονται από το απόρρητο του ψυχολόγου.  Σε κάθε περίπτωση, οι πληροφορίες που συλλέγονται από την Δρ Καραστεργιου αποσκοπούν μόνο στο να διεξάγει καλύτερα τα καθήκοντά της και δεν χρησιμοποιούνται για κανέναν άλλο σκοπό. Από την πλευρά του ο θεραπευόμενος έχει την υποχρέωση να μην αποκαλύπτει σε τρίτους τα προσωπικά στοιχεία πρόσβασής του στην υπηρεσία μας.  Άρση του απορρήτου και ενημέρωση κάποιου οικείου προσώπου ή των αρμόδιων Αρχών  μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο σε περιπτώσεις που κριθεί από την Δρ Καραστεργιου ότι το ατομο μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη σωματική του ακεραιότητα και τη ζωή του ή να βλάψει κάποιο άλλο άτομο.

Σε μία εξ αποστάσεως συνεδρία, όπως και σε μία προσωπική συνεδρία στο γραφείο του, ο θεραπευτής μπορεί να κρατά γραπτές σημειώσεις για την καλύτερη διεξαγωγή του έργου του, αλλά και για να έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το περιστατικό σε μελλοντικές συνεδρίες. Δεν πραγματοποιείται καμία άλλη καταγραφή στις συνεδρίες, οποιασδήποτε μορφής.

Ο θεραπευόμενος έχει το δικαίωμα να γνωρίζει και μπορεί να ζητήσει από τον θεραπευτή του στοιχεία που αφορούν την εκπαίδευσή του, την εμπειρία του, τη θεραπευτική του προσέγγιση,  την άδεια άσκησης του επαγγέλματός του ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να τον διαβεβαιώσει για την αρτιότητά και επάρκειά του.

Οι ψυχολογικές υπηρεσίες που παρέχονται από την Δρ Καραστεργιου είναι καθαρά ψυχοθεραπευτικού ή και συμβουλευτικού χαρακτήρα. Σε περίπτωση, όμως, που ο πελάτης έχει ανάγκη διαφορετικής προσέγγισης, θα του δοθούν οι ανάλογες πληροφορίες για την παραπομπή του σε υπηρεσίες καταλληλότερες για την περίπτωσή του.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΓΙΑ ONLINE Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑ
Για κρατήσεις για μια συνεδρία, παρακαλεισθε οπως δώσετε τις ακόλουθες πληροφορίες: το όνομά σας και το Skype όνομά σας, τον αριθμό τηλεφώνου κατά την ημέρα της συνεδριας, τη διεύθυνση σας και το e-mail σας, την ημέρα και ώρα της συνεδριας, μια πολύ σύντομη περίληψη για το λόγο που θέλετε να κλείσετε μια συνεδρία. Η κρατηση ισχύει μόνο μετά την επιβεβαιωση πληρωμης.

Στη περιπτωση που αντιμετωπίζετε ένα οξύ σύμπτωμα ή αναγνωρίζετε ότι είστε σε κίνδυνο να πληγώσετε τον εαυτό σας και / ή άλλους, παρακαλεισθε να καλέσετε έναν αριθμό έκτακτης ανάγκης, η το τηλεφωνο για το πλησιέστερο νοσοκομείο (με A & E Ατυχημάτων & Επείγουσα μονάδα), ή επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, η την οικογένειά σας το συντομότερο.

ΑΜΟΙΒΗ
Η αμοιβή για την αρχική online, τηλεφωνικη η Raw Essence Coaching συνεδρια είναι € 120,00 (συνεδρία 2 ωρων). Η αμοιβή για τις επομενες συνεδριες είναι € 60,00 ανά 60 λεπτά. Η αμοιβή για την πρόσωπο με πρόσωπο αρχική συνεδρια ψυχοθεραπειας, συμβουλευτικης η Coaching Essence συνεδρια είναι € 180,00 (συνεδρία 2 ωρων). Η πρόσωπο με πρόσωπο χρέωση για τις επομενες συνεδριες είναι € 90,00 ανά 60λεπτά.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΓΙΑ ONLINE ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Η τρέχουσα αμοιβη για μια συνεδρία 60 λεπτών είναι 60 ευρώ. Η πληρωμή γίνεται μέσω Paypal με χρέωση € 60.00 για μία υπηρεσία (60 λεπτά). Η πληρωμή μπορεί να γίνει επίσης μέσω άμεσης τραπεζικης κατάθεσης & αποστολης με fax η email του εγγραφου της πληρωμης. Είναι απαραιτητο να γίνει πριν από την εναρξη μιας συνεδριας. Αμέσως μετά την κατάθεση της αμοιβης της συνεδριας στη τραπεζα, η online μεσω paypal, ειδοποιήστε την Δρ Καραστεργιου με mail στο mariakarastergiou@gmail.com.  Παρακαλεισθε να γράψετε "επιβεβαίωση της πληρωμής της συνεδρίας (ημερομηνια)" στο πλαίσιο του θέματος του e-mail. Αυτό προφυλασσει το email σας από το να αντιμετωπίζεται ως spam. Μετά την επιβεβαίωση της πληρωμής σας με email η διαδκασια της κρατησης της συνεδριας έχει ολοκληρωθεί. Απόδειξη παροχής υπηρεσιών εκδίδεται και μπορεί να αποσταλεί μετά το πέρας της συνεδριας ή να την παραλάβετε. Σε κάθε περίπτωση, τα προσωπικά στοιχεία θεωρούνται απόρρητα.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ
Παρακαλεισθε να προειδοποιειτε τουλάχιστον 48 ώρες για ακύρωση συνεδριας. Σημειώστε ότι οι συνεδρίες οι οποιες ακυρώνονται με λιγότερο από 48 ώρες προειδοποίηση ή ο συνεδριες στις οποιες το ατομο δεν εμφανιζεται χρεωνονται κανονικα (εκτός αν περιλαμβάνει περιστάσεις που συμφωνούν και τα δύο μέρη ότι είναι έκτακτη ανάγκη).

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ
Σκοπός της ιστοσελίδας αυτής είναι η παροχή συμβουλευτικής, ψυχοθεραπείας & life coaching. Η υπηρεσία είναι για τον καθένα όταν το άτομο είναι σε θέση να κατανοήσει και να αναγνωρίσει τι είναι αυτή η υπηρεσία  και είναι πρόθυμο να ακολουθήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις.

H Δρ Καραστεργίου δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση που υπάρχουν τεχνικές δυσκολίες στη σύνδεση, το λογισμικό και τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της online συνεδρίας σε απευθείας σύνδεση. Δεν φέρει καμία ευθύνη για οποιοδήποτε τραυματισμό, απώλεια, κόστος, ζημία ή ψευδείς πληροφορίες που δίνονται.

Η Δρ Καραστεργίου αποστέλλει σε κάθε άτομο το οποίο αποφασίζει να ξεκινήσει ψυχοθεραπεία μια έντυπη φόρμα σύμβασης για συγκατάθεση / θεραπείας.  Το άτομο καλείται να στείλει με φαξ το έντυπο υπογεγραμμένο ή να το σαρώσει και να το στείλει στο mariakarastergiou@gmail.com Η online θεραπεία θα αρχίσει εφόσον το έντυπο έχει υπογραφεί και παραληφθει.

ΠΛΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ
Το υλικό αυτής της ιστοσελίδας αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία της Δρ Καραστεργίου Μαρία, Copyright © 2012.

   
   
 
 
Αρχή σελίδας 
   
   
  Απαιτήσεις του Υπολογιστή σας
   
 

Για να έχετε online σύνδεση με την Δρ Καραστεργίου, ο υπολογιστής σας πρέπει να είναι εξοπλισμένος με τα εξής:

  • Το λογισμικό Skype για Windows. Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν εδώ.
  • Μια κάμερα web, κατά προτίμηση χωρίς το ενσωματωμένο μικρόφωνο. Αν δεν έχετε, μπορείτε να την αγοράσετε για κάτω των 25 ευρώ και να την εγκαταστήσετε σε λίγα λεπτά.
  • Ένα σετ ακουστικων & μικροφωνου (κατά προτίμηση), ή μικρόφωνο και ηχεία. Μερικοί άνθρωποι έχουν κακή ακοή και με το δυνάμωμα του ηχου μπορούν να διακινδυνεύσουν να ακούσει καποιος αλλος τη συνομιλία. Με τη χρήση ακουστικων αυτό βοηθά στην αφαίρεση της δυνατότητας αυτής και ο ήχος είναι συνήθως καλύτερης ποιότητας.
  • Υψηλής ταχύτητας σύνδεση στο internet.

Είναι προτιμότερο να εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας η τελευταία έκδοση του πιο πάνω λογισμικού με έναν ενεργό λογαριασμό. Δοκιμάστε το Skype για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να κάνετε κλήσεις βίντεο με καλή ποιότητα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους παρακάτω συνδέσμους για να ελέγξετε την ταχύτητα της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο:
Speedtest.net - The Global Broadband Speed Test
Speed Test - dslreports.com
Test My Connection Speed
Test My Connection for VoIP Quality

Μπορείτε να συνδεθείτε στο Internet μεσω ενος φορητου υπολογιστή ή άλλης συσκευής με δυνατότητα Internet.

   
   
 
 
Αρχή σελίδας 
   
   
  Μέση 'Ωρα Greenwich
   
 

Η GMT είναι η διεθνής ώρα, η βάση του παγκοσμίου ρολογιού. 'Ολα τα ραντεβού κλείνονται με βάση αυτή την ώρα.

Εδώ είναι μία λίστα με Τρέχουσες τοπικές ώρες ανά τον κόσμο.

Άλλοι ιστότοποι που θα σας βοηθήσουν στη μετατροπή της τρέχουσας ώρας σας σε GMT:

GMT: Greenwich Mean Time - Παγκόσμια ώρα / Οι ώρες σε κάθε χρονική ζώνη

GMT time - Greenwich Mean Time

Greenwich Mean Time από την Wikipedia

   
   
   
 
Αρχή σελίδας 
   
   

WebDesign: Prema © 2012
 
Website content: Maria Karastergiou PhD © 2012