In english
  Blog
  ΓιόγκαΣυμβουλευτικήΣεμινάριαΒιβλίαΆρθραΣύνδεσμοιΣχετικάΕπικοινωνίαΧάρτης του ιστότοπουSitemap
   
     
 

Η Δρ. Μαρία Καραστεργίου είναι ολιστική ψυχολόγος. Σπούδασε Ψυχολογία, Φιλοσοφία & Αγωγη στον Καναδά (Concordia University, Bachelor) καθώς και στο Παρίσι (PhD, Universite Paris VIII, Παρίσι, Γαλλία). Διευθυντής έρευνας της ήταν ο Tran Thong μαθητής του Piaget, καθώς και η Helene Stork, ο Zimmerman και ο Guy Berger, (Πανεπιστήμιο Paris VIII). Παρακολούθησε το σεμινάριο της Andree Tabouret- Keller «Anthropologie du Langage» στην «Ecole des Hautes Etudes», στο Παρίσι. Παρακολούθησε ένα μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, συνεδρίων, εργαστηρίων σε όλο τον κόσμο. Μετά από 15 χρόνια στο Παρίσι, ηλθε στην Ελλάδα για να διδάξει Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο.

Ήλθε σε επαφή με διαφορετικές προσεγγίσεις. Έχει γράψει δύο βιβλία, το ένα στα γαλλικά: "Enfances, Cultures, Langage(s)», ED. Presses Universitaires de Lille, 1994, και το άλλο στα ελληνικά «Ωδή στη Διαφορετικότητα» (a paraitre).

Εχοντας εκπαιδευτεί τόσο ως ψυχολόγος όσο και ως εκπαιδευτικός εργάζεται ως δάσκαλος (διδάσκει ψυχολογία στο πανεπιστήμιο) καθώς και ως θεραπευτής. Δουλεύοντας με τα παιδιά στο Παρίσι ή με παιδιά και ενήλικες στην Αθήνα, ή σε online σύνδεση με ανθρώπους από όλο τον κόσμο τα τελευταία 21 χρόνια, εμπλούτισε τη ζωή της με πολυτιμες εμπειριες. Διαφορετικές χώρες, ετερογενεις θεραπευτικές προσεγγίσεις, τρεις διαφορετικες γλώσσες, πολλοί δασκαλοι έχουν συμβάλει στη δημιουργία της προσέγγισης της. Η οποια είναι συνδυασμός ψυχανάλυσης, ψυχοσύνθεσηs, Breath Work γιόγκα, διαισθητικης εσωτερικής καθοδήγησης, επαγγελματικής εκπαίδευσης στη Ψυχολογία, τη Φιλοσοφια, την Αγωγη, τη Διαπολιτισμικοτητα, πλουσιας κλινικης πειρας, προσωπικων ετερογενων βιωματων, επιστημονικων εμπεριστατωμενων έρευνων, μελετης εναλλακτικων ολιστικων προσεγγίσεων, εντρυφησης πνευματικων κειμενων Αρχαιας Ελληνικης Φιλοσοφιας καθως και Ανατολικων πνευματικων παραδόσεων. Τα τελευταία χρόνια έχει καταληξει πώς οι παγκόσμιες αλλαγές, τα νέα επιστημονικά ευρήματα, οι μελέτες οσον αφορα τη συνειδητοτητα, την αρχαία σοφία και τις πνευματικές παραδόσεις ταιριάζουν μεταξύ τους.

Ενθουσιώδης επαγγελματίας με όραμα, πνευματικές αναζητήσεις, με πολύχρονη έρευνα στον τομέα της ολιστικης υγείας & διατροφής, φυτοφάγος από πολύ νεα, ωμοφάγος (raw vegan) τα τελευταία χρόνια έχει αφιερώσει τον εαυτό της σε αυτούς τους τομείς, καθώς & στον τομέα της αυτογνωσίας. Η διερεύνηση καλύτερων τρόπων σύνθεσης & ενσωμάτωσης των ανωτέρω στη δουλειά της αποτελεί τον κυριότερο στόχο των τελευταίων ετών.

Η Δρ. Μαρια Καραστεργιου τα τελευταία δέκα χρόνια, ασκείται σε διαφορετικά στυλ της γιόγκα, kundalini, hatha, astanga, partner yoga, sivananda yoga, έχει κανει teacher training στην astangα με την Χριστινα Καρυτινου, & εχει δημιουργήσει τη δική της θεραπευτική προσέγγιση "raw essence yoga". Απευθύνεται σε άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, σωματότυπου, ευλυγισίας. Είναι μια ολιστικη προσέγγιση για άτομα που δεν ενδιαφέρονται μόνο για fitness, αλλά και  για αυτογνωσία & πνευματικότητα, καθώς τα μαθήματα περιλαμβάνουν pranayama, χαλάρωση & στο τέλος συζήτηση γύρω από πνευματικα θέματα. Όσο η αναπνοή βαθαίνει, όσο οι ασανες γίνονται πιο συνειδητά, με μεγαλύτερη θέληση, αυτοσυγκέντρωση, παρουσία, χαρά, τόσο το σώμα δυναμώνει, γίνεται πιο όμορφο, πιο ευλύγιστο, ευθυγραμμίζεται, αποκτά γράμμωση, χάρη, με αποτελεσμα να χαλαρώνει ο νους και η πνευματικότητα και η συνειδητοτητα να βαθαίνουν.

Η Δρ. Καραστεργίου είναι μία από τις λίγες θεραπευτριες στην Ελλάδα που συνδυάζει την ολιστική προσέγγιση της στη ψυχοθεραπεια με τη yoga, τη raw vegan διατροφη, τη  πνευματικότητα.

   
 
 
 
Αρχή της σελίδας  
 
Μαρία Καραστεργίου

Διεύθυνση:
Πλατεία Σολωμού,
Παλαιό Ψυχικό,
Αθήνα


Κιν: 697 · 6443232
Τηλ: 210 · 6779293
Email: mariakarastergiou@gmail.com
Skype username: mariakarastergiou 
 
   
   
   

WebDesign: Prema © 2012
 
Website content: Maria Karastergiou PhD © 2012